Jag och min lillasyster Ulla Billquist

Bild på Sofia och Gabriella Lockwall som Margareta Schönström och Ulla Billquist
Medverkande: Sofia Lockwall, Gabriella Lockwall
Pianisten: Malena Jönsson
Manus: Sofia Lockwall
Regi: Judith Hollander
Scenografi: Olof Rhodin
Koreografi: Olle Ingeson
Musikarr: Charlotta Lockwall
Produktion: Monkey Business
Längd: 60 min
Ulla Billquist är en hyllad stjärna mitt under brinnande världskrig. Systern Margareta Schönström- Modéen har givit upp sin framgångsrika artistkarriär och gift sig med komikerlegenden Thor Modéen. De träffas under en repetition och pratar om sina män, karriärer och drömmar. Och sjunger, förstås. Ofta med spontan hjälp av publiken. Många, även bland dem som inte ens var födda under Ulla Billquists storhetstid på 40-talet, minns henne genom de odödliga sångerna, "En stilla flirt", "Hur har du det med kärleken idag?". Under beredskapsåren blir Ulla Billquist "Min soldat" med hela Sverige.

Men vem var egentligen Ulla Billquist? Och varför tog hon sitt liv 38 år gammal för drygt 60 år sedan?

Systrarna Lockwall har gjort mer än 90 föreställningar med "...Ulla " och spelat för utsålda hus på Mosebacke, turnerat för Riksteatern och Folkets Hus och Parker.
Press:
”Två dekadanta damer- en ovanlig syn denna kväll som går i herrarnas tecken kör allsång med ”Min soldat”och får igång publiken." (Aftonbladet)

"Föreställningen "Jag och min lillasyster Ulla Billquist" gör ett personligt och gripande porträtt av en sångerska som i år skulle fyllt 100 år." (Feministas)

"Genom att läsa boken och gå igenom pressarkiv har Sofia Lockwall lyckats med konststycket att bygga upp en musikaliskt väl balanserad och sann bild av sångerskan och människan Ulla Billquist, illustrerad med hennes sånger, kongenialt framförda av de tre damerna Malena Jonsson, Sofia och Gabriella Lockwall" (Ölandsbladet)

"Systrarna Lockwall berättade dramatiskt i ord och ton om sångerskan. Här förekom melodier som Öppna ditt fönster, En stilla flirt, Kring de små husen och Månskenspromenad. Man trodde att det var Ulla Billquist själv som sjöng Min soldat på en inspelning men det var faktiskt Gabriella Lockwall." (Dalademokraten)