Anita Lindblom X 3

Gabriella Lockwall, Sofia Lockwall och Malena Jönsson som Anita Lindblom på olika tidningsomslag.
Medverkande:
Gabriell Lockwall,
Malena Jönsson &
Sofia Lockwall
Manus: Sofia Lockwall
Regi: Ingrid Boström
Scenografi: Olof Rhodin
Sångcoach: Charlotta Lockwall
Produktion: Monkey Business
Längd: 60 min
Anita Lindblom - Rubrikernas kvinna - Sextiotalets schlagerikon

Varken förr eller senare har Sverige haft en sådan schlagerstjärna som Anita Lindblom. Hennes mörka röst med den precisa fraseringen, fylld av erotik och hemliga möten, fyllde radioutsändningar. Med sin schlagerhit “Sånt är livet“ blev hon “ANITA” med svenska folket och hennes röst bar henne ut i Europa, med sikte på Amerika. Systrarna Lockwalls & Malena Jönssons kritikerrosade krogshow “ANITA LINDBLOM x 3” lyfter fram tre motsägelsefulla sidor av Anita Lindblom: Den hon är, den hon vill vara och den offentliga bilden.

Anita Lindblom kom från ett splittrat hem och liksom sin mor födde hon sitt första barn när hon var bara sjutton år. Men Anita Lindblom lät sig inte hejdas och med en vilja av stål nådde hon sin framgång. Hennes succéfyllda karriär kantades även av löpsedlar och skandaler. Rubrikerna handlade om män, skattefusk, landsflykt, ett stormigt äktenskap med boxaren Bosse Högberg, självmordsförsök och till slut en evig och oavslutad rättslig process mot en svensk flyttfirma som förstört hela hennes bohag. Vecko - och kvällspressens lösnummerförsäljning slog rekord. Aldrig har så många tidningar haft en sådan ensam stjärna att tacka för så mycket.

Se scenkonstportalen / Riksteatern

Press:
"Lindbloms olika sidor fascinerar" "Det är rusning till Anita Lindblom X 3" "De sjunger och berättar iförda blonda peruker och raffiga cocktailklänningar i en föreställning som är genomarbetad och gjord med humor och respekt"
(SVD)

"3 välsjungande Anitor på scenen tar musten ur mig, i ett rasande tempo. Inte en sekund är tråkig. Så här har jag aldrig sett en person porträtteras förut. Motsägelsefull, humoristisk, tragisk men alltid med ett leende på läpparna. En kärleksfull hyllning med många vinklar."
(Publik, Pastan. DN)